טיפול זוגי

 

טיפול זוגי

זוגיות היא עבודת חיים מאתגרת. כולנו רוצים להרגיש אהובים ומוערכים, ולעיתים דווקא במערכת הזוגית הכי קרובה, אנו חשים רגשות קשים, כאב ופגיעות.  כאשר בעיות חוזרות על עצמן שוב ושוב, כאשר למרות הניסיונות הרבים לפתור את הקשיים, נוצרת תחושה של תקיעות, מומלץ לפנות לטיפול זוגי!

 

למי מתאים טיפול זוגי?

מרגישים שהזוגיות שלכם רחוקה ממה שחלמתם ורציתם? מרגישים שאתם חוזרים שוב ושוב על אותם הדפוסים שמרחיקים ופוגעים? אתם רוצים לחזק את הקשר, את האנטימיות והשלווה בזוגיות אך למרות הרצון והמאמצים אינכם מצליחים? זה הזמן לפנות לטיפול זוגי, ולקבל כלים והכוונה.

 

על אילו נושאים עובדים בטיפול זוגי?

מריבות: טיפול זוגי מתאים לזוגות המתמודדים עם מריבות בתדירות גבוהה ו/או עם מריבות המגיעות לעוצמות קשות. לעיתים יהיו אלו מריבות המתעוררות סביב נושאים מהותיים (קשר עם משפחות המקור, חלוקת תפקידים, הורות וכד') ואילו במקרים אחרים בני הזוג ירגישו כי הם רבים על "סתם שטויות". בשני המקרים, טיפול זוגי מסייע בזיהוי גורמי העומק הגורמים למריבות ובבניית דרכי תקשורת יעילות יותר להתמודדות עם קונפליקטים זוגיים. 

שחיקה זוגית: חלק ניכר מהזוגות הפונים אל טיפול זוגי אינם מתלוננים דווקא על מריבות אלא על תחושה כללית של שחיקה: ריחוק, ניכור, היעדר הנאה מפעילויות משותפות, היעדר נושאי שיחה, שעמום. במקרים אלו טיפול זוגי מסייע לבני הזוג לזהות את הגורמים לתחושת השחיקה, לבחון האם הם מוכנים השקיע בבנייה מחודשת של הקשר הזוגי ומציאת הדרכים להתקרבות מחודשת.

קשיים מיניים: טיפול זוגי עשוי לסייע לבני זוג המתמודדים עם קשיים בתחום המיני שביניהם היעדר תשוקה מינית, פערים בצרכים המיניים, קשיים בתפקוד המיני של אחד מבני הזוג וכן הלאה.

בגידה: בגידה היא אחד המשברים הקשים ביותר והמטלטלים ביותר. רבים מהזוגות המתמודדים עם בגידה ומחליטים להמשיך ביחד ולא לוותר על הזוגיות, פונים לטיפול זוגי היות ואינם מצליחים בעצמם לשקם את הקשר הזוגי ללא ייעוץ מקצועי. בטיפול מנסים להבין את הגורמים לבגידה, לשקם מחדש את האמון שנפגע ולטפל בדינמיקה הזוגית אשר היוותה קרקע לבגידה.

התמודדות עם משבר: גם זוגות עם מערכת יחסים טובה ויציבה עשויים לחוות טלטלות וקשיים משמעותיים סביב שינויי חיים ואתגרים כאבטלה, הולדת ילד, מחלה של ילד או אחד מבני הזוג, טיפולי פוריות ממושכים, הולדת ילד עם צרכים מיוחדים, הגירה וכן הלאה. במקרים אלו טיפול זוגי מסייע בזיהוי הצרכים של כל אחד מבני הזוג, בחיזוק התקשורת הזוגית ובחיזוק המערכת הזוגית סביב ההתמודדויות המאתגרות. 

 

 מה קורה אם אחד מבני הזוג אינו מוכן להגיע לטיפול?

כמובן שטיפול זוגי יעיל יותר כאשר מגיעים שני בני הזוג, הפועלים ביחד לשנוי ושפור הקשר. אך נסיוני כמטפלת זוגית, מראה כי ניתן לצור שנוי ושפור רב במערכת הזוגית גם כשרק אחד מבני הזוג הולך לטיפול. זוגיות הינה דינמיקה בה כל אחד מבני הזוג משפיע ומושפע מהשני. לכן, שנוי של אחד מבני הזוג, ישפיע בהכרח על בן הזוג השני ולמעשה יביא שנוי במערכת הזוגית כולה. הכרה ומודעות של אחד מבני הזוג בדפוסים אותם הוא מביא לקשר הזוגי, ובחירה ועבודה שלו לפעול אחרת, מייצרת מייד שבירה של הדפוסים האוטומטיים הקיימים בין בני הזוג.  לדוגמא: אם אחד מבני הזוג מתנהל בדפוס קורבני בקשר, והאחר הוא לכאורה "מתעלל", ברגע שבן הזוג הקורבני עובד בטיפול על הדפוס הקורבני שלו, ומפסיק להתנהל לפיו, בהכרח בן הזוג "המתעלל" לא יוכל להמשיך להתנהל בקשר כבעבר. הדינמיקה חייבת להשתנות!

 

אל תחכו! 

התקשרו והתייעצו:

דליה אגרסט